Gratis levering vanaf €50

Shop & Try

Veilig betalen

De beste service

Volg ons op

Tric logo in white

Solid Gear

Solid Gear biedt veiligheidsschoenen aan en is vastbesloten om voorop te lopen op het gebied van materiaalkeuze en design. Bij Solid Gear sluit men nooit compromissen op het gebied van kwaliteit!Solid Gear heeft een breed assortiment veiligheidsschoenen die voldoen aan zowel de Europese richtlijnen als de eisen van de gebruikers die zoeken naar het beste. Men heeft schoenen met GORE-TEX Voering, schoenen met BOA sluiting systeem, schoenen gemaakt uit CORDURA...Kortom een innovatief merk met voor elk wat wils!


Technologie

Solid Gear kiest ervoor om moderne veiligheidsschoenen te maken die licht en comfortabel zijn. Men gebruikt hiervoor hightech technologieën en hoogstaande materialen. Hieronder vindt u een overzicht van door hen gebruikte materialen/technologieën.

GORE - TEX

Gore-Tex is een dun, geperforeerd membraan dat ervoor zorgt dat de waterdamp door het membraan naar buiten kan, maar de waterdruppels niet naar binnen kunnen. Gore-Tex is 100% waterdicht en een zeer ademend membraan.

VIBRAM

Vibram is een extra duurzame en stevige zool voor een extreem stevige grip op een effen ondergrond. Een Vibram zool is hittebestendig en bestand tegen temperaturen tot 300°C.

CORDURA

Cordura is een zéér duurzame en slijtvaste stof. Cordura zorgt er wel voor dat uw voeten nog kunnen ademen.

BOA - sluiting

Een Boa-sluiting is snel, gemakkelijk en zorgt ervoor dat uw schoenen perfect aansluiten. De technologie is super eenvoudig in gebruik. Druk gewoon op het wieltje en draai tot u tevreden bent.

FLEX - systeem

Het Flex System is ontworpen om samen te werken met de biomechanische eigenschappen van jouw voeten. Het systeem ondersteunt uw natuurlijke bewegingen en zorgt voor stabiliteit en ondersteuning. Het verdeelt de druk naar de ergonomische zones en help de voet effectief te buigen.

StarKnit

Solid Gear StarKnit is een bovenwerk dat als één massief stuk gemaakt is. Polyester garen die zo geweven zijn waardoor een vederlicht, handschoenachtige pasvorm zonder naden geleverd kan worden. De dikte is aangepast aan de functie die het moet hebben. Het is dikker op de plekken waar je meer bescherming nodig hebt en licht waar je een hoger vermogen en flexibiliteit nodig hebt.