Gratis levering vanaf €75 excl. btw

Shop & Try

Veilig betalen

De beste service

Volg ons op

Tric logo in white

Portwest

Portwest is een wereldwijd actieve fabrikant en distributeur van werkkleding, veiligheidskleding en PBM. Portwest, opgericht in 1904, is het snelst groeiende bedrijf in werkkleding ter wereld. Ze hebben een distributienetwerk en klantenservice in meer dan 130 landen. Portwest is een familiebedrijf en wordt nog steeds beheerd door de 3e generatie van de Hughes Family. De kern van de keten van het Portwest voordeel wordt gevormd door innovatieve producties en ontwerpen door een eigen team van experts.

Portwest heeft wereldwijd meer dan 4.500 mensen in dienst en heeft een team van ontwerpers van wereldklasse die gespecialiseerd zijn in vlamwerende kleding, hand- en voetbescherming, persoonlijke beschermingsmiddelen en draagbare technologie. Het bekroonde team van Portwest is marktleider op het gebied van veiligheid en onderzoekt voortdurend de nieuwste trends en innovaties die niet alleen voldoen aan de behoeften van de klant, maar die zelfs weten te overtreffen. De reputatie van Portwest voor technische knowhow, rigoureuze implementatie en aandacht voor stijl en detail is meer dan eens bewezen. Consistente kleuren, hoge doekkwaliteit, een goede pasvorm en zeer concurrerende prijzen worden door klanten als vanzelfsprekend beschouwd.

Ethisch Beleid

Portwest controleert en beheert alle eigen activiteiten om ervoor te zorgen dat de risico's voor de ethische en wettelijke vereisten worden geïdentificeerd en zorgt er tevens voor dat de juiste maatregelen worden genomen om de eventuele gevolgen daarvan te verminderen of bij voorkeur zelfs uit te sluiten.
Portwest is toegewijd:

  • Om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen op grond van de huidige Arbowet, de Wet Milieubescherming en de Europese en Nederlandse wetten, regelingen, beleid en wetten.
  • Het bevorderen van gezondheid, veiligheid en milieubewustzijn in de hele organisatie.
  • Het handhaven van een veilige en gezonde werkomgeving voor haar medewerkers, met faciliteiten die passen bij de aard van de bedrijfsactiviteiten.
  • Waarborgen dat alle leveranciers zich volledig houden aan de principes die in onze Ethische Handels Code of Conduct zijn vastgelegd.
  • Het minimaliseren van de sociale impact van de bedrijfsactiviteiten en het voorkomen van schade aan het milieu door middel van regelmatige evaluaties van het bedrijf door middel van milieu- en managementsysteem audits.

Ontwerp & Ontwikkeling

Portwest heeft 35 Award-winning designers en productmanagers in dienst die werken aan onze trendsettende ontwerpen en innovaties. Door de feedback van onze klanten te combineren met de onderzoeksresultaten van het Portwest Development team is de eerste stap in de creatie van een nieuw Portwest product. Portwest luistert naar de wens van de klant en ontwikkelt technische materialen die voldoen aan de vraag vanuit de industrie en de internationale veiligheidsnormeringen.

Innoverende producten

Of het nu gaat om de introductie van nieuwe producten of om een verbetering van de service, Portwest blijft innoveren. Met de komst van de nieuwste catalogus worden meer dan 200 nieuwe innovatieve producten geïntroduceerd. Met aantrekkelijke en aansprekende producten in elke artikelgroep, kunnen onze klanten ervan verzekerd zijn dat Portwest de laatste trends en technologieën heeft toegepast bij het ontwerpen van deze nieuwe artikelen.

Milieu & Duurzaamheid

Portwest neemt zijn betrokkenheid en verantwoordelijkheid ten opzichte van het milieu zeer serieus. Dit is de directe reden waarom wij hebben een continu evoluerende agenda hebben die erop is gericht om voortdurende verbeteringen en efficiëntiewinst te realiseren om zodoende onze ecologische voetafdruk en milieu-impact verminderen. Portwest pleit voor een duurzaam beleid van Reduceer, Regenereer en Recycle, waarbij het ons doel is om een circulaire productie te realiseren.

Gerecycled Polyester

Waar mogelijk maakt Portwest gebruik van gerecycled polyester in een groot aantal kledingstukken. Gerecycled polyester wordt o.a. vervaardigd uit gebruikte PET flessen, deze worden gesmolten tot een grondstof en van daaruit gesponnen tot polyestervezels. Dit proces bespaart alleen al meer dan 35% op de gebruikelijke energie kosten. Portwest realiseert deze reducties zonder ook maar iets in te leveren op de kwaliteit van de doeken.


Portwest Company Video