Gratis levering vanaf €75 excl. btw

Shop & Try

Veilig betalen

De beste service

Volg ons op

Tric logo in white

ID identity

Sinds 1983 heeft ID talloze bedrijven en evenementen geholpen bij het versterken van hun identiteit en samenhorigheid. Met een uitgebreid assortiment van meer dan 330 stijlen en 85 kleuren biedt ID een ruime keuze.

Bij ID ligt de focus op het creëren van bedrijfskleding met tijdloze, stijlvolle en duurzame ontwerpen. De kleding is industrieel wasbaar, daardoor zal het niet vervormen en de kleur behouden. Het assortiment omvat klassiekers met designroots die vele jaren teruggaan. De sleutel tot dit duurzame ontwerp ligt in hoogwaardige kwaliteit en doordachte functionele details. Het voordeel hiervan is dat dezelfde stijl in exact dezelfde kleur jaar na jaar opnieuw besteld kan worden.

Kies daarom voor ID als je op zoek bent naar bedrijfskleding die de tand des tijds doorstaat en tegelijkertijd een sterk gevoel van identiteit en samenhorigheid waarborgt.

Verantwoordelijkheid voor het milieu

Bij ID is het hun doel om een milieuverantwoord bedrijf te runnen door milieuvriendelijke grondstoffen te gebruiken en producten aan te bieden met aandacht voor het milieu.
ID streeft ernaar om samen te werken met producenten die zich richten op het minimaliseren van hun impact op het milieu. ID heeft een milieubeleid opgesteld waarin ze doelen stellen en hoe ze de doelen moeten behalen.
Waar mogelijk en waar het zinvol is, recycleert ID. Daarnaast verminderen ze continu het gebruik van nieuwe grondstoffen.


Maatschappelijk en verantwoord ondernemen

MVO gaat over het nemen van verantwoordelijkheid voor de impact van een bedrijf op mens en milieu. 
In de jaren 80 is men onder meer begonnen met de productie in Bangladesh en hebben ze de samenwerking met hun partners daar meer en meer uitgebouwd. Door hun nauwe samenwerking en aanwezigheid heeft men het mogelijk gemaakt om hoge normen voor kwaliteit, milieu en arbeidsomstandigheden te implementeren.
In 2006 ging men nog een stapje verder en hebben ze een kantoor gevestigd in Dhaka, Bangladesh, zo konden ze wekelijks bij hun producenten aanwezig zijn. Hierdoor hebben ze een gedetailleerde kennis van de arbeidsomstandigheden en het kwaliteitsniveau van de fabrieken.


Certificeringen en lidmaatschappen

ID neemt hun verantwoordelijkheid als kledingsfabrikant serieus. De certificeringen en lidmaatschappen zijn uw garantie voor ethisch verantwoorde producten en een schoon geweten.

EU-milieulabel

Het EU Ecolabel is het officiële milieulabel van de Europese Unie, legt de nadruk op duurzamere landbouw, energie-efficiëntie, het verminderen van vervuiling in het productieproces en het beperken van het gebruik van gevaarlijke stoffen. Dit Ecolabel label fungeert als uw garantie dat kleding met deze erkenning het milieu zo min mogelijk belast.

GOTS

GOTS wordt erkend als een wereldwijde verwerkingsstandaard voor textiel gemaakt van organische vezels. Deze certificering legt de lat hoog voor het naleven van sociale en milieucriteria in de hele toeleveringsketen. Minimum 95% van de vezels in het kledingstuk moeten biologisch zijn en de organische vezels moeten tijdens het fabricageproces gescheiden worden van conventionele vezels. Kledij met het GOTS certificaat bevatten dus geen schadelijke chemicaliën of andere stoffen, het biologische textiel is van hoge kwaliteit en iedereen betrokken bij het maken van het product heeft zijn sociale en ecologische verantwoordelijkheid genomen.

Tencel

Tencel Lyocell is gemaakt van natuurlijke vezels die afkomstig zijn uit duurzame bosbouw in een milieuvriendelijk gesloten systeem waarin water en chemicaliën uit de productie worden hergebruikt. Lyocell heeft een ademend vermogen, is zacht, sneldrogend en is van nature antibacterieel.

OEKO-TEX

Het Oeko-Tex standard 100 label geeft u de garantie dat de kleding geen schadelijke stoffen bevat. Het label wordt gebruikt voor textielproducten die getest zijn op stoffen die schadelijk zijn voor mens en milieu. Kleding met dit label is onderworpen aan eisen met betrekking tot de pH-waarde en gehalten aan bijvoorbeeld pesticiden en zware metalen.

Better Cotton Initiatief

ID is een lid van het Better Cotton Initiative. BCI bestaat om de wereldwijde katoenproductie beter te maken voor de mensen die het produceren, beter voor het milieu, beter voor de toekomst van de sector.

Amfori

ID is luid van amfori BSCI. Dit is een netwerk van 750 Europese bedrijven die een reeks gemeenschappelijke ethische principes hebben geformuleerd voor inkoop en productie in niet-EU-landen. Met andere woorden; productie waar géén kinderarbeid, dwangarbeid of enige vorm van discriminatie is. Een garantie voor een veilige werkomgeving en redelijke lonen en werkuren.

Global compact

ID is lid van Global compact. Bij ID wil men verantwoord handelen en bijdragen aan een duurzame ontwikkeling. Door lid te zijn van UN's Global Compact geeft het hen een basis om te werken met internationaal erkende conventies over: Mensenrechten - Werknemersrechten - Milieu - anti-corruptie.