Gratis levering vanaf €50

Shop & Try

Veilig betalen

De beste service

Volg ons op

Tric logo in white

Alsico

 Alsico heeft al meer dan 80 jaar ervaring in werkkledij en bedrijfskleding. Ze ontwerpen èn produceren, zodat ze de volledige cyclus in eigen handen hebben. Hun garantie voor een gecontroleerde en feilloze kwaliteit!Duurzaam: bij Alsico is duurzaam ondernemen geen modewoord. Ze brengen het effectief in de praktijk. Zo verzamelen ze afgedankte werkkledij om het een nieuw leven te geven als isolatiemateriaal. A-move: bewegingscomfort is van groot belang, zeker bij kleding voor de zorgsector. Hun gepatenteerde A-movemaakt dat je werkkleding altijd meewerkt. Dankzij een innovatieve constructie en de juiste materialen.

Duurzaamheid, een werkwoord

Alsico wil als bedrijf bijdragen aan een economie die de grenzen van de planeet respecteert en sociale basisrechten garandeert. Men neemt de verantwoordelijkheid op door ecologische, sociale en economische overwegingen te laten meespelen in hun dagelijks beleid.

Hoe gaat men daarvoor te werk? Ze doen aan impact management, ze erkennen de impact die ze hebben op mens en milieu, en brengen die impact in kaart. Ze zetten gerichte acties op om ze te verbeteren en men rapporteert hierover in hun duurzaamheidsrapport. Dit alles doen ze binnen het kader van de UN Sustainable Development Goals.

De bouwstenen van een duurzame productie? Ze ontwerpen en produceren hun kledij in hun eigen productielocaties in Tunesië, Marokko, Laos en Madagaskar. Deze productie-units laten ze ook controleren door externe partners. De kledij is ontworpen volgens het principe van ecodesign: ze vertrekken vanuit de behoefte van de drager. Ze gebruiken Oekotex-100 gecertificeerde stoffen die geen schadelijke chemicaliën bevatten. Daardoor zijn zij in staat om concrete acties te ondernemen om risico's terug te dringen. Men neemt alle kledij die men produceert ook weer terug voor recyclage naar isolatie of meubels. Ze zijn overgeschakeld naar gerecycleerde en FSC- gelabelde verpakkingen. 

De voortgang van hun acties zijn op te volgen, jaarlijks brengt men een duurzaamheidsrapport uit waar men communiceert omtrent hun acties en behaalde doelen.


A-MOVE

A-move: bewegingscomfort is van groot belang, zeker bij kleding voor de zorgsector. Hun gepatenteerde A-move zorgt ervoor dat je werkkleding altijd meewerkt. Dankzij een innovatieve constructie en de juiste materialen.