Tric is gesloten vanaf 21 juli tot en met 15 augustus. Tijdens deze periode worden géén bestellingen verwerkt.

Gratis levering vanaf €75 excl. btw

Shop & Try

Veilig betalen

De beste service

Volg ons op

Tric logo in white

Alsico

 Alsico heeft al meer dan 80 jaar ervaring in werkkledij en bedrijfskleding. Ze ontwerpen èn produceren, zodat ze de volledige cyclus in eigen handen hebben. Hun garantie voor een gecontroleerde en feilloze kwaliteit!

De revolutionaire Alsi-flex

Recent bracht Alsico een volledig nieuwe collectie uit voor verschillende sectoren in Alsi-flex. Wat Alsi-flex zo speciaal maakt, is een gerecycleerde stofsamenstelling van polyester en katoen met een uitzonderlijke stretch die dan ook nog eens industrieel wasbaar is. Dit is een absoluut unicum binnen de textielsector. Deze collectie zorgt ervoor dat je kledij er elke dag als nieuw uit ziet door de uitzonderlijke resultaten omtrent vormbehoud, esthetiek en kleurvastheid na herhaaldelijk wassen. 

Ook in het productieproces is er rekening gehouden met het milieu. Zo is het katoen afkomstig van programma's die de impact op het milieu verminderen en wordt er rekening gehouden met de katoentelers hun rendement om deze zo hoog mogelijk te houden. Het polyester is onder andere afkomstig van plastic flessen. Hierdoor worden grondstoffen effectief hergebruikt. 

De technologie die gebruikt wordt voor de garens zorgt voor een verminderde afgifte van de vezels tijdens het wassen. Het aantal microvezels in de waterkringloop wordt hierdoor dus aanzienlijk beperkt. 

Kortom, Alsi-Flex is op alle vlak een innovatieve en zelfs revolutionaire collectie! 


Duurzaamheid, een werkwoord

Alsico wil als bedrijf bijdragen aan een economie die de grenzen van de planeet respecteert en sociale basisrechten garandeert. Men neemt de verantwoordelijkheid op door ecologische, sociale en economische overwegingen te laten meespelen in hun dagelijks beleid.

Hoe gaat men daarvoor te werk? Ze doen aan impact management, ze erkennen de impact die ze hebben op mens en milieu, en brengen die impact in kaart. Ze zetten gerichte acties op om ze te verbeteren en men rapporteert hierover in hun duurzaamheidsrapport. Dit alles doen ze binnen het kader van de UN Sustainable Development Goals.

De bouwstenen van een duurzame productie? Ze ontwerpen en produceren hun kledij in hun eigen productielocaties in Tunesië, Marokko, Laos en Madagaskar. Deze productie-units laten ze ook controleren door externe partners. De kledij is ontworpen volgens het principe van ecodesign: ze vertrekken vanuit de behoefte van de drager. Ze gebruiken Oekotex-100 gecertificeerde stoffen die geen schadelijke chemicaliën bevatten. Daardoor zijn zij in staat om concrete acties te ondernemen om risico's terug te dringen. Men neemt alle kledij die men produceert ook weer terug voor recyclage naar isolatie of meubels. Ze zijn overgeschakeld naar gerecycleerde en FSC- gelabelde verpakkingen. 

De voortgang van hun acties zijn op te volgen, jaarlijks brengt men een duurzaamheidsrapport uit waar men communiceert omtrent hun acties en behaalde doelen.