Gratis levering vanaf €75 excl. btw

Shop & Try

Veilig betalen

De beste service

Volg ons op

Tric logo in white

Waarom kiest L.brador voor de stoffen die ze gebruiken?

Als het gaat om werkkleding, is duurzaamheid één van de belangrijkste factoren. Het Zweedse L.BRADOR begrijpt dit maar al te goed. Als uitvinders van de stretch werkbroeken streven ze ernaar om werknemers van hoogwaardige kleding te voorzien die niet alleen bestand is tegen zware omstandigheden, maar ook comfort en bewegingsvrijheid biedt. Een van de manieren waarop L.BRADOR dit bereikt, is door hun keuze van stoffen en wevingen in hun ontwerpen. Ontdek hieronder enkele van deze stoffen en de voordelen ervan.


Hoofdstoffen:

  1. Half panama weving: Deze stof springt eruit vanwege zijn uitstekende slijtvastheid. De half panama weving biedt duurzaamheid en robuustheid voor werkkleding die bestand moet zijn tegen zware omstandigheden. Het is ideaal voor werknemers in sectoren zoals bouw, industrie en transport.
  2. Canvas stretch weving: De canvas stretch weving combineert duurzaamheid met flexibiliteit. Deze stof biedt een goede balans tussen kracht en bewegingsvrijheid. De stretchfunctie zorgt ervoor dat werknemers comfortabel kunnen bewegen, terwijl de stof bestand blijft tegen slijtage en scheuren. Het is een uitstekende keuze voor verschillende werkomgevingen. (1070)
  3. Sorona Agile Twill: Naast slijtvastheid is het gebruik van duurzame materialen ook belangrijk. De Sorona Agile-stof is gemaakt van hernieuwbare plantaardige materialen en biedt uitstekende prestaties. Deze stof biedt zowel comfort als flexibiliteit. Het is een milieuvriendelijke keuze die werknemers helpt vrij te bewegen tijdens het werk. (1842 - 1843) 
  4. Full 4-way stretch: Voor taken die maximale bewegingsvrijheid vereisen, is de Full 4-way stretch-stof de ideale keuze. Deze stof rekt in alle vier de richtingen, waardoor werknemers gemakkelijk kunnen buigen, strekken en bewegen zonder enige beperking. Het biedt uitstekend comfort en is ideaal voor veeleisende beroepen zoals installatie- en onderhoudswerkzaamheden. (1030)

Knieversteviging

1.    Dyneema stretch: Als het gaat om het beschermen van de knieën, is Dyneema stretch een uitstekende keuze. Dyneema is een vezel met een enorme sterkte en slijtvastheid. Dit zou zelfs 15 keer sterker zijn dan Cordura. 

2.    Dupont Kevlar stretch: Dupont Kevlar staat bekend om zijn uitzonderlijke hitte- en snijbestendigheid. De toevoeging van stretch maakt Kevlar-stof ideaal voor knieversteviging in werkkleding. Het biedt werknemers de nodige bescherming en comfort, vooral bij veeleisende taken waarbij vaak geknield en gebogen wordt.

3.    Non-branded Kevlar stretch: Hoewel deze stof geen specifieke merknaam heeft, biedt het vergelijkbare voordelen als Dupont Kevlar. De combinatie van Kevlar en stretch zorgt voor uitstekende slijtvastheid, bescherming en bewegingsvrijheid. Het is een betrouwbare keuze voor werknemers die robuuste kleding nodig hebben.

4.    Cordura 2-way stretch: Cordura is een bekend materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid en scheurbestendigheid. Met de toegevoegde stretch biedt Cordura 2-way stretch extra flexibiliteit, vooral bij de knieën. Het zorgt ervoor dat werknemers comfortabel kunnen knielen en bewegen, terwijl hun kleding bestand blijft tegen zware omstandigheden.


4-way stretch inzetstukken

Cordura 4-way stretch, een ripstop-materiaal, wordt geïntegreerd als inzetstukken in L.BRADOR werkkleding. Ripstop-stoffen zijn versterkt met speciale weeftechnieken om te voorkomen dat scheuren zich verder verspreiden. Deze inzetstukken bevinden zich op strategische plaatsen, zoals het zitvlak, kuiten, kruis en voorkant. 


Door het gebruik van deze hoogwaardige stoffen en wevingen staat L.BRADOR gekend voor hun extreem sterke broeken, terwijl ze tegelijkertijd comfort en bewegingsvrijheid bieden. Of het nu gaat om de hoofdstoffen, knieversteviging of 4-way stretch inzetstukken, elke keuze is zorgvuldig gemaakt om te voldoen aan de behoeften van hardwerkende professionals in verschillende industrieën. Vertrouw op L.BRADOR voor werkkleding die uw prestaties naar een hoger niveau tilt en u beschermt op de meest veeleisende werkdagen.